Vuoden 2014 Lämpöyrittäjäkilpailussa Puuwatille kunniamaininta

29.9.2014 14.00

Motiva ja Bioenergia ry: Lämpöyrittäjäkilpailun voitto Enoon – kunniamaininta Nokialle

Vuoden lämpöyrittäjä 2014 -palkinnon voitti Enon Energia Osuuskunta. Seinäjoella lämpöyrittäjäpäivillä pidetyssä palkintojen jaossa annettiin myös kunniamaininta nokialaiselle Puuwatti Oy:lle.
Enon Energia Osuuskunta toimii Joensuun Enon ja Kontiolahden alueella. Osuuskunta on perustettu 1999, ja sillä on 52 jäsentä. Energiaosuuskunnalla on kolme omaa biolämpölaitosta, minkä lisäksi se hoitaa kolmea muuta laitosta. Tuomaristo perustelee Enon Energia Osuuskunnan valintaa sen laajentumisella usean lämpölaitoksen ylläpitäjäksi ja ison osakaskunnan tuomaa varmaa toiminnan pohjaa.

Kunniamaininta kilpailussa myönnettiin Puuwatti Oy:lle. Yrityksellä on kaksi lämpökohdetta ja se pyrkii laajentumaan. Puuwatti on tuonut biolämpöä aktiivisesti esiin julkisuudessa. Kunniamaininnassa painotetaan toimitusjohtaja Veli-Matti Alasen ammattitaitoa sekä pitkäaikaista ja keskeistä vaikutusta lämpöyrittäjyyden kehittämiseen. Alanen on neuvonut monia kollegojaan ja toiminut kouluttajana.

Bioenergia ry:n ja Motivan järjestämä vuoden lämpöyrittäjäkilpailu järjestettiin nyt 10 vuoden tauon jälkeen. Voittajat päätti tuomaristo, jossa oli edustajat Bioenergia ry:stä, Motivasta, Kuntaliitosta, MTK:sta, TTS – Työtehoseurasta ja Metsäkeskuksesta. Kokeneiden yrittäjien sarjaan hakemuksia tuli 11 kpl. Kilpailuun tuli 11 hakemusta, jotka edustivat hyvin maantieteellisesti Suomen lämpöyrittäjien sijoittumista.

Tarkemmat esittelyt voittajista: www.lampoyrittajat.fi

Lisätietoja:

Bioenergia ry
toimialapäällikkö Hannes Tuohiniitty
puh. 040 194 8628, hannes.tuohiniitty@bioenergia.fi