Suunnittelu

Puuwatti tarjoaa nyt myös lämpökeskuksiin ja pieniin aluelämpöverkkoihin keskittyvää suunnittelu- ja rakennuttamispalvelua. Tavoitteena on rakentaa asiakkaalle mahdollisimman toimiva kokonaisuus järkevillä kustannuksilla.

Usein pienten KPA-lämpökeskusten rakentamisessa tulee vastaan ongelmia kokonaisvaltaisen rakennusprojektin hallinnassa. Laitoksen hankinnassa ei useinkaan ole käytettävissä puolueetonta osaamista, vaan suunnittelua tehdään esimerkiksi laitevalmistajien ehdoilla. Rakentamisvaiheessa ongelmaksi muodostuu usein se, että kiinteän polttoaineen laitoksen erityispiirteet eivät ole LVIS-asentajilla tiedossa.

Puuwatin henkilöstöllä on hyvät valmiudet tehdä myös myös lämpökeskuslaitteiden asennuksia kokonaispalveluna alkaen laitoksen mitoittamisesta ja suunnittelusta aina laitoksen käynnistämiseen saakka alle 3 MW kokoluokassa. Pystymme räätälöimään eri laitevalmistajien osatoimituksia toimiviksi kokonaisuuksiksi. Myös vanhojen, mutta käyttökelpoisten lämpökeskusosien käyttö voi joissakin tapauksissa olla varsin kustannustehokas ratkaisu. Pienten aluelämpöverkostojen ja alajakokeskusten suunnittelu ja rakentaminen kuuluu myös palveluihin.

Jos suunnittelet pienen kokoluokan KPA-laitosta, ota yhteyttä:

Veli-Matti Alanen
Puh. 050-597 5705
alanen@puuwatti.fi